Az Áfonyáról

Áfonya hatása az egészségre

Tápanyagforrás

Alacsony kalória, magas tápanyagtartalommal bír, akár este is nassolhatod.
Magas a rost, C- és K-vitamin tartalma.

Az antioxidáns élelmiszerek királya

Az áfonya az egyik legmagasabb antioxidáns szinttel rendelkezik, így segítheti szervezetünket számos betegség leküzdésében, mint például a rák.

Jó hatással lehet a vér koleszterinszintjére

Rost tartalma hozzájárulhat a teljes koleszterinszint csökkentéséhez, a benne található antioxidánsok védik a vér alkotórészeit.

Jó hatással lehet a vércukorszíntre

Javíthatja az inzulinérzékenységet és csökkentheti a vércukorszintet. Cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.

Segíti az izmokat

Számolj le az edzés utáni izomfájdalommal, mivel gyorsíthatja az izomregenerációt, csökkentheti az izmok károsodását a megerőltető testmozgás után.

Vérnyomás optimalizálása

Jótékony hatással lehet a vérnyomásra.  A rendszeres áfonyafogyasztás alacsonyabb vérnyomást eredményezhet.

A szív támogatója

Szívünk jóbarátja, gátolhatja és csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatait, hozzájárulhat a megfelelő szívműködéshez.

Az agy mankója

Javíthatja a memóriát, és lassíthatja az öregedéssel együtt járó problémák kialakulását, segíthet az agyi funkciók fenntartásában.

Látásjavító

Látásjavító hatását már a II. világháborúban a pilóták is megfigyelték, ezért bevetés előtt áfonyát ettek, hogy bagolyként lássanak.

Bőrvédelem, anti-aging hatás

Csökkentheti a bőr idő előtti öregedését, segíthet megvédeni a bőrt a károsodástól. Elősegítheti a bőr gyógyulását.

Korábban már csalódtál?

Biztosan voltál már csalódott, mikor a boltban vásárolt áfonyába beleharaptál, és csak annyit éreztél, hogy savanyú, még a kedved is elment a kis doboz elfogyasztásától.

Ennek több oka is lehet:

  • Az egyik, hogy az áfonya nem után érő gyümölcs, mint például a banán, fontos a szedés megfelelő időpontjának megválasztása, mikor már ropogósan édes, zamatos, de még nincs túlérve. Sokszor a külföldről származó bogyókat a szállítás és a boltok polcain töltött több heti eltarthatóság miatt hamarabb leszedik, így kellemetlen ízélményt nyújtanak.
  • A másik oka a fajta választás. A különböző fajták különböző ízűek, amit az időjárás is befolyásol.

Mivel mi igyekszünk a rendelések összegyűjtésével a legrövidebb idő alatt eljuttatni számotokra a gyümölcsöt, így a legédesebb, legjobb ízélményt nyújtó pillanatban szedjük a dobozokba.

Igyekszünk az összes leadott rendelést átadni, egyeztetve veletek, akár túraútvonalként megszervezve a különböző települések között.

Garantált minöség!

Csak a kifogástalan bogyókat szedjük.

Az érés során 3 különböző méretű gyümölcs alakul ki, ezekből a 2 legnagyobb méretet szedjük a dobozokba.

Szedést követően maximum 48 órán belül eljuttatjuk a fogyasztó, vásárló asztalára, ami a gyakorlatban azt jelenti, ha egyik nap délután leszedjük, az általában másnap este már az asztalotokon van.

Csak hűtve tárolható a gyümölcs, ily módon másfél héten keresztül csemegézhetjük.